Japonský nůž s 16 cm dlouhou čepelí umožňující krájení velmi malých a úzkých kousků.
Santoku nůž pochází z Asie.
Jeho čepel je obvykle kratší než u kuchařského nože a má také výrazně odlišnou geometrii.
V překladu znamená slovo Santoku „nůž tří ctností".
Nízká hmotnost, tenká čepel a široká špička umožňují krájení velmi úzkých a malých tvarů.
Fiskars nůž Santoku řady Hard Edge oceníte při krájení cibule, rajčat a jiné zeleniny například do salátů, hodí se i pro přípravu masa, ryb nebo sekání bylinek.
Čepel nože Fiskars Hard Edge je vyrobena z pevné nerezové oceli a ostřena pomocí speciální technologie LZR-EDGE™.
Díky této úpravě nože zůstávají 4x déle ostré než jiné nože.
Skvěle ergonomická střenka nože Hard Edge je pokryta materiálem Softouch™ s trojrozměrným vzorem na povrchu, který zaručuje bezpečné a pohodlné držení.
Nůž se snadno udržuje, je možné ho mýt v myčce nádobí.
V případě potřeby ho lze snadno nabrousit ostřičem či ocílkou.
Délka: 370 mm
Výška: 25 mm
Šířka: 86 mm
Hmotnost: 151 g
Kliknutím na tlačítko Odeslat, souhlasíte se Zásadami zpracování osobních údajů