Prémiový ostřic “vše v jednom”
Je vhodný pro naostření všech druhu kuchyňských nožů
Sada obsahuje:
- Kámen na mokré broušení se dvěma zrnitostmi 1000/5000
- Úhlové vodítko (26°)
- Lešticí kůži
- Úložný kufřík
Návod na ostření nožů
- Navlhčení
Zaceňte namočením brousku do vody po dobu 5-10 minut. Při ostření nože bude voda působit jako mazivo.
- Šedé hrubé brusivo
Po namočení vložte brousek do protiskluzového držáku šedým hrubším brusivem nahoru (zrnitost 1000).
- Nuž v úhlovém vodítku
Pokud používáte k ostření úhlové vodítko, nasuňte vodítko na čepel nože blízko rukojeti a utáhnete oranžový knoflík.
- Začeňte ostřit
Nuž v úhlovém vodítku držte tak, aby se čepel dotýkala povrchu brousku a vodítko se jemně dotýkalo povrchu také. Hladkými a rovnoměrnými tahy posunujte čepel na brousku tam a zpět.
- Naostřete zbývající části
Posouváním úhlového vodítka blíže ke špičce nože zaceňte ostřit zbývající části čepele.
- Otočte nůž
Po dokončení jedné strany nuž otočte a opakujte předchozí postup s druhou stranou čepele.
- Bílá hladké brusivo
Otočte brousek v protiskluzovém držáku bílým hladkým brusivem nahoru (zrnitost 5000) a postupně dokončete ostření obou stran čepele po celé její délce.
- Opláchněte
Nyní sejměte vodítko z čepele. Nuž i brousek opláchnete pod tekoucí vodou a osušte je hadříkem. Buďte opatrní, váš nuž je nyní velmi ostrý!
- Leštění kůží
Dokončete údržbu vyleštěním ostři pomocí dodávané lešticí kůže. Položte kůži na kámen s šedou (hrubou) stranou nahoru a opatrně po obou stranách obtáhnete ostři 3-5krát po kůži.