60 bodů do věrnostního systému

Prémiový ostřic “vše v jednom”je vhodný pro naostření všech druhu kuchyňských nožů Více >>

Fiskars
Značka: Fiskars Kód produktu: 1058937

Sklad e-shop: Skladem
Sklad prodejna: Do 48 hodin
-32%

1 520 Kč s DPH, Dop. MOC cena s DPH 2 236 Kč, Ušetříte 716 Kč

ks

Varianty 0

Prémiový ostřic “vše v jednom”
Je vhodný pro naostření všech druhu kuchyňských nožů
Sada obsahuje:

  • Kámen na mokré broušení se dvěma zrnitostmi 1000/5000
  • Úhlové vodítko (26°)
  • Lešticí kůži
  • Úložný kufřík

Návod na ostření nožů

  1. Navlhčení
    Zaceňte namočením brousku do vody po dobu 5-10 minut. Při ostření nože bude voda působit jako mazivo.
  2. Šedé hrubé brusivo
    Po namočení vložte brousek do protiskluzového držáku šedým hrubším brusivem nahoru (zrnitost 1000).
  3. Nuž v úhlovém vodítku
    Pokud používáte k ostření úhlové vodítko, nasuňte vodítko na čepel nože blízko rukojeti a utáhnete oranžový knoflík.
  4. Začeňte ostřit
    Nuž v úhlovém vodítku držte tak, aby se čepel dotýkala povrchu brousku a vodítko se jemně dotýkalo povrchu také. Hladkými a rovnoměrnými tahy posunujte čepel na brousku tam a zpět.
  5. Naostřete zbývající části
    Posouváním úhlového vodítka blíže ke špičce nože zaceňte ostřit zbývající části čepele.
  6. Otočte nůž
    Po dokončení jedné strany nuž otočte a opakujte předchozí postup s druhou stranou čepele.
  7. Bílá hladké brusivo
    Otočte brousek v protiskluzovém držáku bílým hladkým brusivem nahoru (zrnitost 5000) a postupně dokončete ostření obou stran čepele po celé její délce.
  8. Opláchněte
    Nyní sejměte vodítko z čepele. Nuž i brousek opláchnete pod tekoucí vodou a osušte je hadříkem. Buďte opatrní, váš nuž je nyní velmi ostrý!
  9. Leštění kůží
    Dokončete údržbu vyleštěním ostři pomocí dodávané lešticí kůže. Položte kůži na kámen s šedou (hrubou) stranou nahoru a opatrně po obou stranách obtáhnete ostři 3-5krát po kůži.

Délka
253
Šířka
700
Výška
44
00