103 bodů do věrnostního systému

FORGED VG10 - Ručně kovaný porcovací nůž s ostřím z japonské oceli VG10 v 5 ti vrstvách a s rukojetí z luxusního kořenového dřeva je vhodný na dranžírování (plátkování, filírování) šunky, pečeně, grilovaného masa a jiných potravin. Nůž je dodáván v luxusní dárkové krabici z páleného dřeva. Více >>

Forged
Značka: Forged Kód produktu: SDV-625242

Sklad e-shop: Skladem
Sklad prodejna: Skladem

2 599 Kč s DPH

ks

Varianty 0

Série kuchyňských nožů Forged VG10 patří ve světě nožů ke špičce. Tato řada je pojmenována podle druhu použité oceli. Japonská ocel VG10 zaručuje ideální tvrdost čepele a její vysokou kvalitu a odolnost. Nože jsou ručně kované v pěti vrstvách, což jim dodává autentický vzhled. Speciální rukojeť je vyrobena z luxusního kořenového dřeva. Nože jsou navíc dodávány s luxusním koženým pouzdrem, které ochrání čepel před poškozením. Dřevěná dárková krabička je už jen třešničkou na dortu!

Technické parametry:

  • Materiál: Japonská ocel VG10 / tvrdost 60 Rockwell
  • Délka čepele: 20,5 cm
  • Tloušťka čepele: 2 mm
  • Úhel broušení: 18°   
  • Provedení: Ruční kování v pěti vrstvách
  • Rukojeť: Z kořenového dřeva
  • Balení: Dřevěný box

Naše nože jsou vyráběny podle staletých japonských tradic a kompletně ručně kovány. Každý nůž je tak jedinečný nejen svou velikostí, ale i svým vzhledem a provedením. Díky specifickému výrobnímu procesu doporučujeme dbát pokynů k údržbě a použití.

Údržba

  • Nože Forged nejsou vhodné pro mytí v myčce.
  • Nože jsou opatřeny ochrannou vrstvou pro přepravu a skladování.
  • Před prvním použitím nůž nejprve očistěte. V případě rukojeti nožů Brutte a Intense může ochranná vrstva zmizet až po opakovaném použití.
  • Nůž umývejte vždy ručně, teplou vodou a menším množstvím saponátu. Poté vždy důkladně osušte hadříkem.
  • Po každém použití je nůž třeba opět vyčistit a osušit. Pokud nůž zůstane příliš dlouho v kontaktu s kapalinami nebo jinými látkami, mohou se objevit rezavé skvrny.
  • Pokud nůž delší dobu nepoužíváte, je vhodné jej lehce potřít olivovým nebo slunečnicovým olejem.
  • Dřevěné rukojeti lze po vyschnutí ošetřit olejem. Doporučuje se typ olejů, které se používají k péči o dřevěná servírovací a krájecí prkýnka.

Broušení a péče

  • Nože lze ošetřit – naostřit pomocí ocílky Forged s kvalitní brusnou diamantovou vrstvou, která je speciálně vyrobená pro tento účel.
  • Vezměte prosím na vědomí: pomocí ocílky odstraníte malé otřepy a hrboly na břitu a nůž je pak ostřejší. Nejedná se ale o broušení, jako je tomu u profesionálního brusiče.
  • V závislosti na použití doporučujeme ostření čepele provést profesionálním brusičem nožů, jednou nebo dvakrát ročně.

Záruka

  • Kované nože jsou vyráběny s velkou péčí.
  • Na to se vztahuje 10-ti letá záruka.
00