175 bodů do věrnostního systému

FORGED Olive - 3-dílná sada nožů: kuchařský nůž, japonský nůž na zeleninu, univerzální nůž Více >>

Forged
Značka: Forged Kód produktu: SDV-305287

Sklad e-shop: Skladem
Sklad prodejna: Do 48 hodin

4 399 Kč s DPH

ks

Varianty 0

Řada Olive v sobě kombinuje robustní provedení, jemnou eleganci a styl, který jí dodává olivové dřevo.

  • Zaoblená dřevěná rukojeť je velmi příjemná a pohodlná pro držení.
  • Upevnění čepele na konci rukojeti je vyvážené a nůž působí jako jeden celek.

Technické parametry:

  • Materiál                           japonská ocel 7Cr17MoV / tvrdost 58 Rockwell
  • Tloušťka čepele              2 mm
  • Úhel broušení                 18°   
  • Provedení                       ruční kování / rukojeť z olivového dřeva
  • Balení                              kuchařský nůž, japonský nůž na zeleninu, univerzální nůž v dřevěném boxu

Naše nože jsou vyráběny podle staletých japonských tradic a kompletně ručně kovány. Každý nůž je tak jedinečný nejen svou velikostí, ale i svým vzhledem a provedením. Díky specifickému výrobnímu procesu doporučujeme dbát pokynů k údržbě a použití.

Údržba

  • Nože Forged nejsou vhodné pro mytí v myčce.
  • Nože jsou opatřeny ochrannou vrstvou pro přepravu a skladování.
  • Před prvním použitím nůž nejprve očistěte. V případě rukojeti nožů Brutte a Intense může ochranná vrstva zmizet až po opakovaném použití.
  • Nůž umývejte vždy ručně, teplou vodou a menším množstvím saponátu. Poté vždy důkladně osušte hadříkem.
  • Po každém použití je nůž třeba opět vyčistit a osušit. Pokud nůž zůstane příliš dlouho v kontaktu s kapalinami nebo jinými látkami, mohou se objevit rezavé skvrny.
  • Pokud nůž delší dobu nepoužíváte, je vhodné jej lehce potřít olivovým nebo slunečnicovým olejem.
  • Dřevěné rukojeti lze po vyschnutí ošetřit olejem. Doporučuje se typ olejů, které se používají k péči o dřevěná servírovací a krájecí prkýnka.

Broušení a péče

  • Nože lze ošetřit – naostřit pomocí ocílky Forged s kvalitní brusnou diamantovou vrstvou, která je speciálně vyrobená pro tento účel.
  • Vezměte prosím na vědomí: pomocí ocílky odstraníte malé otřepy a hrboly na břitu a nůž je pak ostřejší. Nejedná se ale o broušení, jako je tomu u profesionálního brusiče.
  • V závislosti na použití doporučujeme ostření čepele provést profesionálním brusičem nožů, jednou nebo dvakrát ročně.

Záruka

  • Kované nože jsou vyráběny s velkou péčí.
  • Na to se vztahuje 10-ti letá záruka.
00