Při navrhování řady Katai byl kladen důraz na poutavý design a kvalitní provedení.
- Ostří je ručně kované v 5-ti vrstvách japonské oceli VG10.
- Rukojeť je vyrobena z kořenového dřeva, které se dále ošetřuje pryskyřicí, lisuje a nakonec vyřezává. Každý nůž je tak jedinečný.
Technické parametry:
- Materiál japonská ocel VG10 / tvrdost 60 Rockwell
- Délka / tloušťka čepele 20,5 cm / 2 mm
- Úhel broušení 22°
- Provedení ruční kování v pěti vrstvách/ rukojeť z kořenového dřeva
- Balení dřevěný
Naše nože jsou vyráběny podle staletých japonských tradic a kompletně ručně kovány. Každý nůž je tak jedinečný nejen svou velikostí, ale i svým vzhledem a provedením. Díky specifickému výrobnímu procesu doporučujeme dbát pokynů k údržbě a použití.
Údržba
- Nože Forged nejsou vhodné pro mytí v myčce.
- Nože jsou opatřeny ochrannou vrstvou pro přepravu a skladování.
- Před prvním použitím nůž nejprve očistěte. V případě rukojeti nožů Brutte a Intense může ochranná vrstva zmizet až po opakovaném použití.
- Nůž umývejte vždy ručně, teplou vodou a menším množstvím saponátu. Poté vždy důkladně osušte hadříkem.
- Po každém použití je nůž třeba opět vyčistit a osušit. Pokud nůž zůstane příliš dlouho v kontaktu s kapalinami nebo jinými látkami, mohou se objevit rezavé skvrny.
- Pokud nůž delší dobu nepoužíváte, je vhodné jej lehce potřít olivovým nebo slunečnicovým olejem.
- Dřevěné rukojeti lze po vyschnutí ošetřit olejem. Doporučuje se typ olejů, které se používají k péči o dřevěná servírovací a krájecí prkýnka.
Broušení a péče
- Nože lze ošetřit – naostřit pomocí ocílky Forged s kvalitní brusnou diamantovou vrstvou, která je speciálně vyrobená pro tento účel.
- Vezměte prosím na vědomí: pomocí ocílky odstraníte malé otřepy a hrboly na břitu a nůž je pak ostřejší. Nejedná se ale o broušení, jako je tomu u profesionálního brusiče.
- V závislosti na použití doporučujeme ostření čepele provést profesionálním brusičem nožů, jednou nebo dvakrát ročně.
Záruka
- Kované nože jsou vyráběny s velkou péčí.
- Na to se vztahuje 10-ti letá záruka.